Bestel

Het Ontstaan van Sjaan

Door de Corona-crisis werden veel van de evenementen en meetings die ik voor mijn klanten organiseer, geannuleerd. Hierdoor gingen dus zowel mijn opdrachten alsook mijn inkomsten het “riool” in. Natuurlijk heb ik niet stil gezeten en heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en ook veel voorbereidingen getroffen en nieuwe concepten ontwikkeld voor mijn eigen bedrijf.


Wie is Sjaan?

De naam Sjaan komt voort uit mijn eigen naam Janine. Naast mijn activiteiten als Sjaan heb ik een eigen onderneming, een Virtual Executive Support Office genaamd PA Dynamics.
Met mijn bedrijf organiseer ik mensen, meetings en events. Mijn klanten zijn vooral internationaal en ik werk door alle tijdzones heen.

 

Sjaanvontuur

Ondertussen waren er geluiden dat het winkelend publiek in Venlo, de Venlonaren alsook de bezoekers van buitenaf niet van een openbaar toilet gebruik konden maken en er veel “wild-plassers” waren gesignaleerd. “Dit kan natuurlijk niet!” dacht ik bij mezelf.
Tijdens een BBQ bij vrienden kwam ik met het idee om misschien wel een toiletwagen te gaan huren. Een vergunning regelen bij de Gemeente Venlo en stroom en water en dan met deze toiletwagen in de binnenstad van Venlo gaan staan. In eerste instantie een grappig idee, waarbij men dacht dat ik dit niet serieus zou oppakken.
Maar goed, dat deed ik dus wel. Ik was namelijk van mening dat dit én goed voor de binnenstad en winkelend publiek zou zijn en ook voor mij om extra inkomsten te genereren. Want ook al heeft onze overheid het goed geregeld voor de ondernemers, helaas viel ik overal buiten de boot en had ik nergens recht op.
Dan moet je creatief zijn! En als ondernemer ben ik dat gelukkig ook. Want ik heb geleerd dat wanneer je iets wilt, je ervoor moet werken! Dus, de handen uit de mouwen en aanpakken!

Als PA (Persoonlijk Assistent) ben je nou eenmaal dienstbaar ingesteld, dus het organiseren van een toiletgelegenheid hoort daar ook bij.
Zo heb ik dus van 30 mei 2020 t/m 21 juni 2020 in het centrum van Venlo gestaan met mijn mobiele toiletwagen.

Na deze 3 weken is het Sjaanvontuur nog altijd niet afgelopen. Zo heb ik weer verschillende nieuwe ideetjes opgedaan als opvolging van dit mooi avontuur. De Sjaan’s hygiënische Oppervlaktereiniger is er één van en hier te koop. De Sjaan Support Kaarten (gemaakt door Albert Kiefer) zijn ook nog steeds te bestellen: een mooie herinnering aan deze bijzondere tijden.

Daarnaast heb ik al een eerste opdracht gehad waarbij ik werd ingehuurd door een Universiteit in Venlo, om daar tijdens de Drive Thru Diploma Uitreiking met mijn mobiele toilet te gaan staan.

Kortom, genoeg te beleven en nog te doen, waarover ik jullie op de hoogte zal houden dus, Stay tuned!